Hartelijk dank dat ik mij aan u voor mag stellen! Ik ben Gert Laman, geboren in 1956; getrouwd en vader van drie (volwassen) zoons. Ik heb een zeer gevarieerde professionele ervaring opgebouwd sinds 1974.

Van schoolverlater tot consultant
Destijds als schoolverlater ben ik bij een grote verzekeraar in dienst getreden en heb mij in die periode gedurende de avonden verdiept in de geheimen van bedrijfsadministratie en -organisatie. Na boeiende internationale omzwervingen in non-profit, ruil- en compensatiehandel, ICT, recycling en diverse high-tech ondernemen, heb ik mij als zelfstandig consultant gevestigd. Dankzij de brede variatie aan bedrijven en culturen waarin ik actief ben geweest, kan ik mij snel inleven in de kansen en uitdagingen van zeer uiteenlopende bedrijven.

Mijn professionele leven
Mijn professionele leven heeft zich ontwikkeld en gerijpt in diverse management-team en verschillende culturele settings. Niet alleen heb ik deel uit mogen maken van turn-aroundtrajecten van ondernemingen, maar ook heb ik een bijdrage geleverd aan groei, overnames en andere overgangssituaties. Ik heb een verscheidenheid aan rollen op me genomen door de jaren heen: als veranderaar en onderwerp van verandering; als verkopende partij en kopende partij; als overnemende partij en als overgenomen partij. Dit heeft mijn empathisch vermogen vergroot.

De mens in de organisatie
De mens in de organisatie speelt een grote rol. Ook de dringendste en meest ingrijpende veranderingen dienen met een menselijke maat plaats te vinden; Al was het maar om de toekomstige motivatie van medewerkers te behouden. In de diverse rollen bij verschillende bedrijven én in een ruime variatie van landen heb ik geleerd dat je cultuurverschillen eerst moet respecteren voordat je kunt overwegen ze om te buigen.

Het juiste tempo van verandering is cruciaal: snel genoeg om serieus te blijven en afgestemd op het behoud van zelfstandigheid van het team.

Samenwerking is de sleutel
Als ‘tijdelijke passant’ kan ik gebalanceerde beslissingen en keuzes faciliteren. Met mijn creatief denken draag ik bij in de zoektocht naar de doorbraak in impasses. Ik denk graag vooruit, zodat we kunnen inspelen op toekomstige uitdagingen. Een goede vriend van mij noemde mij: “Iemand die onorthodox in zijn denk- en handelswijze durft te zijn en daar dan goede argumenten voor heeft.”

Ik kijk er naar uit om eens vrijblijvend met u na te gaan wat ik voor u en uw onderneming kan betekenen.

Meer over mij vindt u op LinkedIn.