Procesbeheersing

“Vertel me wat je meet, dan weet ik hoe mij ga gedragen.”
Deze uitspraak van Eliyahu Goldrat ligt aan de basis van onze opzet voor Performance Management systemen. Welke waarde voegt uw medewerker toe aan de organisatie? Hoe gaan we meten? Hoe zorgen we ervoor dan uw medewerker gefocust blijft op de doelen en gelijkertijd flexibel genoeg is om onverwachte situaties adequaat tegemoet te treden?

Wij gebruiken belangrijke onderdelen van de ‘Theory of Constraints’ om een evenwichtig en effectief systeem voor u te bouwen.

Geen Keurslijf
Eén van de grotere valkuilen van personeelsbeoordelingssystemen is het creëren van een keurslijf voor de medewerker. Wij hebben geleerd dat doelen SMART moeten zijn, en, met name in het ‘Specifieke’ en ‘Meetbare’ schuilt het risico dat het halen van de doelen een doel op zich wordt.

In de perfecte wereld zijn de individuele doelstellingen van de medewerkers de bouwstenen van het ondernemingsdoel; Zonder hiaten en goed op elkaar afgestemd. Het team zal dan als een goed geoliede machine de gewenste resultaten bereiken.

Wij helpen bij het opzetten, introduceren en implementeren van een de(r)gelijk systeem. Hiervoor bieden wij consultancy, training, workshops en coaching aan.