Een Mindmap als communicatiemiddel?

Ik houd zo op zijn tijd van een experimentje. Mag ik uw mening hebben over het volgende:

Zoals veel bloggers, columnisten en andere personen met ideeën, wil ook ik zo af en toe mensen aan het denken zetten over onderwerpen die mij boeien. Door een heel verhaal te schrijven over wat mij bezig houd, schiet ik feitelijk aan mijn doel voorbij. Als ik al mensen aan het denken zet, dan is het risico vrij groot dat zij meer over mijn mening nadenken, dan over het onderwerp.

Dit is niet congruent met mijn stijl van adviseren. Ik streef ernaar om mensen op een nieuwe manier na te laten denken over het onderwerp; vanuit andere invalshoeken en met structuur.

Ik heb daarom als experiment een blog geschreven op de traditionele manier en als eenvoudige Mindmap. Ik daag u uit om eerste de Mindmap te openen en uw denkproces aan de hand hiervan te structureren. Het lezen hiervan begint rechtsboven en draait met de klok mee. Ik vraag u om daarna het “normale” artikel over hetzelfde onderwerp te lezen.

Ik zou graag reacties willen zien om van u te horen:

  • Welke boodschap u prettiger vond.
  • Of de Mindmap u beter hielp om uw gedachten/mening te vormen.
  • In hoeverre uw mening over Het Nieuwe Werken op basis van de Mindmap afweek van mijn mening in de tekstversie.
  • Of u denkt dat het onderwerp naar aanleiding van de Mindmap “meer eigen” wordt.

Mindmaps kunnen ook een goede leidraad voor een gestructureerde discussie over een dergelijk onderwerp. Wanneer u hier meer over wilt weten, neemt u dan contact met ons op of check onze website Creative-Trainers.nl.

Ik ben benieuwd naar uw reactie.

Klik voor de Mindmap

Klik hier voor het artikel


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.